Efficient Problem Solver??? Aku???

Bismillah........

Farmakologi dan Patologi tidak berselang pada peperiksaan kali ini. Begitu juga dengan subjek Kimia Analitikal, Biostatistik dan Genetik Manusia. Terasa sedikit tekanan pada peperiksaan semester ini. Namun, semuanya tak boleh nak diubah lagi masanya. Kita sahaja yang boleh mengubah keputusan kita.

Atas sebab ini, aku ambil jalan untuk membaca nota patologi terlebih dahulu. Namun, tak berjaya. Aku asyik dengan tidur sejak dua tiga hari ini menyebabkan aku lebih tertumpu kepada Kriminalistik berbanding Patologi.

Bila hendak berbincang dengan Lukman semalam, topik lain pula yang menjadi fokus. Sudoku dan cerita hantu. Pelik aku ni.........

Dan untuk menghilangkan sedikit tekanan pada waktu ini, aku menjawab tag daripada Che Joe, yang aku kira menarik juga. Ia sedikit sebanyak membawa kita dalam penerokaan diri sendiri. Namun, betul atau tidak, biar aku dan kamu tentukan.

Oh ya, tag ini dalam bahasa Inggeris, maka izinkan aku menggunakan dua bahasa pada entri kali ini.......


Personality Test. Which type are you? Get to know yourself better.

1. Open this website.
2. Take the personality quiz.
3. Copy and paste the result into your blog.
4. Tag your friends.

Cerita aku berbunyi begini.....

Green hill and lake......

"I'm walking along a path and around me I can see Softly sloping green hills, with a view of mountains in the distance. There is a mirror near my feet and i pick it up. I walk along a found a lake and I see a key, an ordinary house key in the water and I pick it up. Then, I walk again and stumble across a house, a hut with a garden full of flowers. I walk away because I'm not interested. Suddenly, a bear jumps out at me. Because I'm so scared I run until I see a wall blocking the path in front of me. There is a door, but it's locked, so I look through the key hole and see a beautiful house with vast garden." 

-The End-


Mari kita lihat keputusannya:


Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

- Aku seorang efficient problem solver???-

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are not looking merely for a girl/boyfriend - you are looking for your life partner. Perhaps you should be more open-minded about who you spend time with. The person you are looking for might hide their charm under their exterior.

- Life partner??? Betul ke aku ni???-

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

- Tiada komen. Sebab aku tak kisah sangat bila masanya.-

The seriousness of your love:

You are very serious about relationships and aren't interested in wasting time with people you don't really like. If you meet the right person, you will fall deeply and beautifully in love.

- Hmm, ini aku tak tahu, sebab aku tiada hubungan serius lagi. -

Your views on education

Education is less important than the real world out there, away from the classroom. Deep inside you want to start working, earning money and living on your own.

- Ini memang tak betul. Ilmu itu memang aku agungkan. - 

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

- Ini mungkin betul. -

How do you view success:

Success in your career is not the most important thing in life. You are content with what you have and think that being with someone you love is more than spending all of your precious time just working.

- Betul, karier tak penting. Yang penting hubungan kita dengan Allah (hablum minallah) dan hubungan dengan manusia (hablum minannas) -

What are you most afraid of:

You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.

- Sebenarnya aku lebih takut bergantung pada orang sebenarnya. -

Who is your true self:

You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.

- Yang ini, minta korang yang tentukan. Korang lebih mengenali aku.... -


Hmmm, apa pendapat korang??? Betul ke ujian ini???

Bagi aku, ujian ini tak berapa tepat lagi, namun, setiap soalan yang diberikan itu sebenarnya ada jawapan yang membawa kepada personality korang. Yang pasti, korang tak perasan lagi masa jawab soalan tu. Contoh, ordinary key dengan antique key. Key atau kunci di sini adalah ilmu yang menjadi jawapan setiap soalan (kunci setiap soalan) manakala ordinary, silver atau antique adalah bagaimana korang memandangnya.

Masih lagi ada paralaks dalam soalan begini, sebab orang cenderung untuk menjawab sahaja dan kurang berfikir, akulah terutamanya.

Jadi, nak tag siapa??

1. Hakim
2. Nisah
3. Anne

Korang boleh jawab lambat-lambat sebab aku tak nak beri tekanan pada korang. Tak nak jawab pun tak mengapa. Heh.......

Friday, April 10, 2009

11 Comments:

joegrimjow said...

best jugak klu betol2 kuiz ni

DarkArtz said...

eh, hahaha.......
tu terpulang kepada korang menentukannya........
hang nak tag ni ke???
kalau nak, aku tag hang.......
huhuu........

lea said...

ko x mature!!!!

haha:P

AnNe said...

haha...~
time kaseh sbb men'tag' untuk kali ke-2...=P
ley hilangkan bosan kejap...=)
da jawab dah tag kamu...
baca tau!~ --> penat je jawab...
*baca ble da free la* =)
hehehe...~

DarkArtz said...

lea: ada hati nak kata aku........
tapi aku memang tak mature sepenuhnya lagi........
hahaha..........

anne: dah tengok dah, [Other people find you very interesting, but you are really hiding your true self]
hahaha, apa lah yang awak sembunyikan ye.......

AnNe said...

haha...~
x tau pe yg tsembunyi tu...
nanti nak cari la...
hahaha...~
cam nak cari harta karun je...=P

erm...
ape faedah kalau seseorang tu matured @ x?
hahaha...~

lea said...

aku memang ada hati...
kalo x..sapa nak pump darah aku..
lalala...

btw...ko memang x matured..
tapi dah tua..
;p

DarkArtz said...

anne: kadang-kadang, keputusan tu kena ikut pemikiran matang sebab pemikiran matang ni fikir seluasnya........
tapi bukan saya........
jadi, kalau setakat nampak mature je tak cukup, kena ada pemikirannya sekali........
huhu, lecture lak aku...........

lea: haiii, minah ni.........
ini dah kira satu pengisytharan peperangan ni..........
har3.........

lea said...

hahaha...maybe...
coz pagi td kan aku tak mood nak bertengkar ngan ko..
so..skrg dah ade mood...
hahaha

chanz said...

ko straughtforward?? sangatlah tak betol..ko suka sangat berahsia..cakap tersirat2 plak tuh. tipu2.

DarkArtz said...

lea: hahaha, bleh ke kau menang???
dengan aku lak tu........
jangan terkejut siapa dapat 'piala' nanti........

chanz: tak betul ke???
mungkin straightforward aku tak bertempat kot.......