Hah, Marilah Masuk Pertandingan Ni!!!

Poster gabungan 4 gambar. Aku lupa nak padam perkataan 'istockphoto' pada gambar tangan tu.

Bismillah........

Akhirnya dapat juga dijalankan projek ini. Projek Pertandingan Mencipta Logo MDPN. 

Pada mulanya agak susah juga. Aku semakin kesempatan masa, tiada lagi peluang hendak berjumpa dengan penggawa Nurani, Tuan Haji. Maka sukar untuk aku berbincang dengannya mengenai pertandingan ini. 

Untuk berjumpa Puan Salwana, pejabat Nurani mengatakan beliau cuti panjang. Bila aku telefon Puan Salwana, katanya kena bincang dengan Tuan Haji dulu. Pun aku tak tahu bilalah masa yang sesuai untuk berjumpa dengannya.

Akhirnya semasa Majlis Sambutan Aidilfitri Nurani yang lalu, sempat aku meminta Anwar berbincang dengannya. Dan akhirnya dah dapat kata putus. Pertandingan ini dapat dilancarkan dengan beberapa syarat yang aku minta agar dilonggarkan. Terima kasih YDP.

Aku meminta agar dalam pertandingan ini, syarat penggunaan Adobe Illustrator sebagai software mencipta logo diloggarkan supaya menjadi apa-apa software pun digunakan. Tuan Haji setuju sebab format jpeg lagi memudahkan kerja. Lagipun, kebanyakan kita bukan pandai Adobe Illustrator, aku pun tak pandai. Kebanyakan kita lebih hebat menggunakan Paint.

Kemudian aku minta agar setiap peserta dapat sijil penyertaan dan merit.  Taktik lama aku. Kikikiki.........

Jadi rakan-rakan, tak kiralah yang duduk di Murni atau Nurani, aku minta jasa baik korang agar dapat bersama-sama menyertai pertandingan ini. Bukan apa, tak susah pun nak cipta logo, lebih susah dalam nak memilih sebenarnya.

Maka, lebih banyak pernyertaan, lebih baik. Malah, dengar kata, hadiah pun agak lumayan. Hehehe, yeke? Lupakan hadiah, setiap penyertaan akan mendapat sijil dan merit!!!

Jadi, sertailah sekarang!!!

Oh ya, jangan plagiarisme tau......

p/s: minta-mintalah banyak penyertaan. Aku dah cuba hubungi kawan-kawan aku yang agak terer supaya sertai. Minta-minta diorang sertai.

Sunday, October 18, 2009

8 Comments:

joegrimjow said...

aiyok
xtersempat nak juin ni

join pon
cam xley je

hanisah said...

aku ske gne paint! =D

shalmadrep said...

Seb bek...
kalo x,
hadiah pertama menjadi milikku...
Muerkekekeke

kErOpPi said...

aiyooo~~ nape MPDN jer??? aku murni..setiaku hanya pada murni~~ ahaqzz..

chanz said...

MPDM dh ad logo sndri sudeh...

DarkArtz said...

joegrimjow: masuk je, aku tak kisah pun, huhuhu........
kalau nak join guna nama Lia pun takpe.......

hanisah: aku pun........
hahaha.......

arep: cesss, berangan lah kau.......

keroppi: sila masuk........
kau nak sijil lagi tak???
cam MPI ari lak.........

hakim: haah, tapi aku tengok cam biskut je.......
sorilah, no offense.......

lunar wolf said...

..tak reti..nak tumpang hadiah je klu berjaya reka dgn mantap n ada hadiah~..ehehehe

DarkArtz said...

haida: tak adil le gitu..........
bila lagi nak tunjukkan kepakaran kau dalam mendesign???
hehehe.........