Kena Buli Dengan Kertas Elektif

Bismillah........

“Forensic Dentistry senang je. Kalau kau tak dapat A, toksah la amik course Forensik dah. Hahahaha…….” (Komander R., 2010)

Ayat gurauan dia pada aku. Tapi betul-betul menaikkan semangat aku lepas sembahyang Subuh semalam. Lebih-lebih lagi dengan perkataan ‘SENANG JE’ yang dia katakan tu.

Maka……

Aku balik bilik.

Aku ambil nota.

Aku baring atas tilam.

Aku baca nota.

Dan…..

Aku tertidur…………

Zzzzzzz......

*********

Sedikit gambar model gigi yang aku buat (tapak dia saja) yang dah dipulangkan semula......

Masa dalam Dewan Utama untuk peperiksaan semalam. Berdebar juga aku. Nota ringkas, tapi tak dapat nak faham dan hafal kesemuanya. Bimbang betul aku.

Aku buka kertas soalan.

Aku baca soalan.

Mata aku terbeliak.

Mulut aku terlopong. (okeh, yang ni aku tipu. Huhuhu….)

Aku tersenyum sampai ke telinga.

“Pemende soklan ni tanya neh??”

Astaghfirullahhhhh…….. Tepuk dahi aku dibuatnya.

Aku rasa aku seorang sahaja yang tak boleh jawab tadi. Dengar kata, budak-budak lain semua kata senang.........

Tapi nak buat macam mana kan??? Salah aku juga. Huhuhu.......

p/s: apabila keputusan peperiksaan dah keluar nanti, ingatkan aku mengenai keputusan Pergigian Forensik aku. Mana tahu aku berminat hendak bertukar kepada kursus Nutrition atau Dietetik selepas ini.

Wednesday, April 21, 2010

17 Comments:

chanz said...

Ingatkan aku untuk tanya!

lunar wolf said...

..meh amek kos nursing~

MiR said...

xfaham soklan..kena translate dlu bru paham~

miss keroppi said...

isk..jgn amik diet!! nnt melopong~~

INFINITY said...

Tukar amik dental la bro! :P

hanisah said...

nape x nak amek biomed?

ahahaha~

aku x sbr nk tau result ko.. XD

Quzie Fathihah said...

haha...kita sama mir...ak pn xpaham soklan...kna translate dlu baru paham...gigi kacip 2 canine kn????hahaha

Din diet said...

nnt result keluar, ko buat analisis secara detail cam aku buat aritu..

DarkArtz said...

chanz: tak mo......
aku pun tak nak ingat......
huhuhu, memori hitam betul aku dibuatnya.........

haida serigala: terpikir gak aku nak amik nursing, tapi kalau aku amik nursing, aotomatik junior kau, xmolah.......
huhuhu.......

mir: dah translate dah......
tapi soklan dia macam soklan yang umum, yang mengelirukan.......
aisshhhhh, tak sepandai kau lagi nampaknya......
huhuhu.......

keroppi: kenapa??? kenapa???

DarkArtz said...

huda: takde keja nak duduk sini 6 tahun lagi eh........
huhuhu........

nisah: tak mo biomed, sebab 'senang' sangat......
huhuhu.......

quzie: kacip bukan incisor ke???
taring baru canine kan??

din: aku tak pandai wat analisis cam kau din.......
huhuhu.......

lea said...

a'ah gg kacip bukan incisor ker?
canine tu gg taring
btw, memang x puas hati coz soklan dlm bm dan dr fadhli tiada saat kite perlukan die...
huhu

MiR said...

lea:setuju2..ak igt nk tnya dia tp dia lak xde..

azahiri:ne ade..ak xde sepandai ko la.. =P

izmer said...

xpe2,boleh je tu

Mohd LukMan said...

biomed3

DarkArtz said...

lea: tu la, aku pun ingat nak tanya dia......
kalau tanya dia, insyaAllah leh dapat jawapan skit.......
huhuhu..........

mir: amin.......

izmer: doakan aku wahai juniorku......
huhuhu.........

lukman: TAK MAUUUUUUU!!!!!
hahahaahhaaha..........

lunar wolf said...

..aku senior yg baek tau tak<<-- puji diri sket!!~ ..boleh memupuk rasa kaseh syg tau dak~..ahahah

DarkArtz said...

pembetulan......
kau senior yang garang dan brutal......
takut, takut.......
huhuhuhu........

p/s: sapa tak kenal Haida The Brutal kan???