Tak Guna Korang.........

Bismillah.............

Ini sekadar memori yang berlaku pada pagi tadi. Saja aku catatkan di blog ni supaya aku ingat lagi pada masa-masa akan datang.

Program :
Seminar Sains Forensik

Tempat :

Bilik Persidangan PPSK, lebih spesifik lagi di bahagian pintu belakang.

Masa :
Semasa berehat di tepi menunggu barisan pelajar yang mengambil makanan menjadi pendek.

Watak yang hadir :
Pak Cik Syukri
Komando Rashid
Daus Kuat Makan
Ikram Dak Baik
Aku Smart
Cik Roslinya


Ceritanya :

Pagi itu, aku mengikut kata Rahim supaya berpakaian formal untuk menghadiri Seminar Sains Forensik ini. Aku pakai baju kemeja berwarna maroon dan seluar slack hitam yang baru dibeli semester lepas. Agak smart setelah memakainya.

Cumaa..........

Okey, kita langkau cerita dulu.

Semasa masa rehat pertama, aku dan beberapa orang senior hendak mengambil makanan. Namun, barisan pelajar yang menunggu terlalulah panjang.

Oleh kerana mereka (senior aku) adalah kaki potong barisan, aku tak termasuk ye, tapi tidak dibenarkan memotong, maka kami duduk di tepi pintu belakang sebelah dalam, menunggu barisan menjadi pendek. Aku juga telah digoda supaya menyertai mereka. Hahaha........

Tak ada kerja lain, kami pun bersembang-sembanglah sdikit. Ooohhhh, kami bukan mengumpat, sekadar mengutuk sesama kami sahaja. Terutamanya Syuk le yang kuat sekali.

Kemudian, datang Cik Roslinya yang mengajar subjek kriminologi. Beliau nak keluar dari pintu belakang. Maka beliau terserempak dengan kami yang melepak di situ.

Dia pandang aku, seraya berkata,

" Hah, baju dah smart dah."

perghhhhh, bangga aku, mereka yang lain berada di situ mesti jeles terutamanya Rashid.

"Tapi pakai kasut sukan plak. "

Bagai belon yang meletup, semua senior aku ketawakan aku.

Ketawa pula kuat. Gila-gila betul.

Tak guna korang, jeles le tu kat aku........

Cesss...........

p/s: aku memang begini, kalau semua dah nampak smart, mesti ada satu kekurangan. Ada sesiapa nak taja kasut kulit untuk aku tak???

p/s: aku suka melepak ngan mereka. Gurau tak bengang, serius dalam main.

Wednesday, January 27, 2010

22 Comments:

Quzie Fathihah said...

hahahaha..
cian ko asek kena ngan cik roslinya..
2 la, len kali kalo nk btol2 smart kna la pndai bergaya dr atas ke bawah..kalo setakat pakaian je smart tp kasut ntah pape xguna gak..huhu
kalo aku ada kat situ kompem aku gelak sakan..hahaha

cj'alhafiz said...

hihi......sebuk mencari tie di pagi hari....

miss keroppi said...

heheXD ko ni kalo bab kasut, mesti berkira..isk2...

FurBall said...

aku jumpa blog azahiri~yeah!!!smart r tuh pakai kasut sukakn..kt serupa tak mampu nak beli kasut mahal2..huhu

DarkArtz said...

quzie: selalu ke dia kenakan aku??? mana ada la........
hahaha

che jo: jom beli tie jom.........

keropi: kasut mahal skang.........
kalau kau nak taja aku, aku okey je........
heheheh........

furball: erk.......
sapa kasi link aku kat dia ni???
hahaha......
welcome to the club........

cj'alhafiz said...

jom...jom beli tie!!!
haha...next sem kena berpakaian kemas n formal....
haha......teringat seminar semalam...
senior ckp MOU baik diterminate...
aku da nmpak muka yang tak puas ati....
ngahahaha!!!!

hanisah said...

ahaha~ npe pkai smart2 tp pkai kasut sukan d0wh? alang2 smart, biar laa smart smpai ke kaki..hehe..

p.s. aku sgt3 ske tgk org laki pkai kmeja..n lipat lengan baju..macho dowh. wakaka~ cam fetish k0t.... gila.gila.gila.gila.
=b

hanisah said...

eh..tarik balik. bkn fetish k0t. haha~

DarkArtz said...

che jo: muka sapa??
ijon???

nisah: apakan daya, aku takde kasut kulit..........
malu dah asik pinjam che jo punya.......
kau taja la sepasang kasut kulit untuk aku, gerenti aku pakai setiap hari.........
hahahaha..........
fetish tu gapo???

hanisah said...

ahaha~ apekan daya, aku pn xde kasut laa... tpaksa laa ko blanja dri sndiri..hua3.

hm..fetish xtau? aik..pat0tnye ko sbagai student f0rensic yg bjaya kne tau mnda2 ni..=b

DarkArtz said...

nisah kedekut.......... nisah kedekut. kedekut, kedekut (ulang 17 kali).........
aku tak tau fetish tu apa, maklumlah baru amik lsp 402, hak3............

hanisah said...

mne ade kdekut. drp aku bli kasut utk ko, baek aku bli utk dri sndiri..hua3. lgpun...ko kan ade JPA.. sia2 je laa jpa bg duet tp ko x gne. haha..

hm...mne ade blaja fetish lam lsp402. haha~ fetish tu cam ske kat bnda2 yg org normal x attracted pn. cmtu k0t. tp...ble aku pk balik, fetish tu cam lebey kpd sexual. dats y aku tarik balik pe aku ckp. wakaka~ pat0tnye blaja lam criminology k0t. bkn lsp402..hua3.

DarkArtz said...

kedekut, kedekut, kedekut (ulang 27 kali lagi)..........
hahaha........

ooo, itu maknanya........
hahaha........

chanz said...

Beli je jenama Bata.

chanz said...

Op nisah! Ada fetish kat lelaki lipat lengan baju kemeja! Hahak.

Fetish tak semestinya seksual doh..

hanisah said...

hakim!

oit..ahaha..
aku tau laa fetish x smestinye sexual.
tp...m0stly org guna fetish tu utk bnda2 sexual.
dats y aku tarik balik.
kang ade org salah paham. wakaka~

DarkArtz said...

aku dah salah faham ni.........
hahahha..........

hanisah said...

haha! stakat ko yg salah phm... aku x kesah... =b

Rose said...

alolololo... tak sangka lak teguran i tu menjadi topic hangit ye. Lek la.. i tegur2 manja je. ok per... i tak tegur budak laen. kira special tegur la tu... jgn la berkecik ati.

-miss rose-

DarkArtz said...

hoh,kantoi.......
abislah, cik roslinya dah tau blog nih.......
huhuhu..........
hahahaha, tak kecik hati pun.......
saja je tulis hal ni buat kenangan.......
kenangan duduk-duduk sama senior, diorang pun tahun depan dah takde dah........

Rose said...

Ehehehhe... leksss la. I mmg suka baca2 blog org. Korang pun my super-juniorssss, bukan org len. Occay per.

DarkArtz said...

idak le, blog saya ni manalah berilmiah sangat, tu yang malu tu........
cik roslinya ada blog gak ke???
kasi le link.......
huhuhu.........
satu soalan, cemana leh sampai ke blog saya ni???