Grafik Untuk Maulidur Rasul


Bismillah........

Nota memang banyak yang perlu dibaca sejak akhir-akhir ni, apatah lagi dengan kedatangan musim CA yang kedua sekarang ni.

Jadi, aku tak dapat nak tulis banyak-banyak. Namun begitu, aku terasa nak berkongsi sedikit hasil kerja yang telah aku siapkan sejak awal lagi sebelum Maulidur Rasul.

Semua poster dan wallpaper untuk Program Sambutan Maulidur Rasul 1430H peringkat Kampus Kesihatan telah aku buat atas permintaan Ustazah Amira, cuma tak semua yang dapat dicetak atas sebab-sebab tertentu. Antaranya sebab aku buat terlampau banyak warna dan mungkin terlampau padat. Memang silap aku.


Di atas ni adalah poster keseluruhan program yang diadakan. Inilah poster yang aku maksudkan, terlampau banyak warna dan terlampau padat. Banyak lagi yang aku perlu belajar.Yang ini pula adalah poster Sambutan Maulidur Rasul (hitam putih) dan wallpapernya (warna). Kebetulan aku terjumpa gambar bayang masjid ini di internet, dapat juga aku ubah menjadi poster hitam putih. Namun wallpaper ni tak digunakan atas sebab kesilapan nama penceramah.

Penceramah asal tak jadi untuk memberi ceramah. Diganti pula dengan penceramah lain, tapi masa tu aku pula tiada, maka Pusat Islam kena buat wallpaper baru. Minta maaf........


Ini pula wallpaper untuk forum dan gotong-royong yang aku masukkan kedua-duanya secara serentak. Sebabnya kedua-dua aktiviti ini jaraknya hanya sehari, dan kalau nak dibuat wallpaper yang berasingan akan susah untuk ditayangkan di dewan kuliah untuk publisiti. Maka aku buat sekali dalam satu wallpaper.Ini pula poster untuk Forum Maulidur Rasul. Poster ni sahaja aku buat dalam bentuk melintang, sesuai juga kalau dibuat wallpaper.Poster gotong-royong ini aku rasa tak sempat dinaikkan. Aku tak tahu kenapa, tapi mungkin kerana tak sempat dicetak. Tapi aku rasa poster ni memang ringkas sedikit.

Ada beberapa poster dan wallpaper lagi tapi aku saja tak naikkan. Kena tunggu ia naik secara rasmi baru aku boleh naikkan di blog ini.

Sunday, March 15, 2009

0 Comments: