Kelas Hari Ni Pukul 8.00 Pagi..... Awal Betul.....

Bismillah.........

Aku dah tahun keempat rupanya. Tahun terakhir. Semester terakhir. Bergelar ‘Senior’ pula tu. Tambahan ‘Hensem dan Caring’ di belakang ‘Senior’.

Berjalan ke kelas nanti haruslah penuh dengan wibawa, dan eksyen. Selipar dipakai tanda sempoi. Muka buat-buat macho nampak matang. Junior-junior yang nampak aku berjalan pun mesti kagum, lalu berbisik, “Psstttt, pelajar 4th year tu, kena hormat ni.”

Lalu diorang pun senyum sambil tunduk kepala sikit bila aku lalu di tepi.

Aku pun marah. “Apasal tak kasi salam hah??? Tak hormat senior ke???” Mesti diorang menangis teresak-esak kena marah dengan senior. Esoknya mesti dah takut nak pergi kelas, takut bertembung dengan aku lagi.

Jumpa pelajar lain, tengah cakap-cakap tak perasankan aku. Aku marah, sebab diorang tak hormatkan aku sebagai senior. Akhirnya aku kasi ceramah pada diorang selama 1 jam secara percuma. Insaf diorang, esok jumpa, terus belanja aku makan tengahari. Maksud aku, setiap hari.

Oooohhhhh, garangnya aku. Dah tahun keempat, bolehlah tunjuk garang. Baru junior rasa hormat, baru junior tak berani buat hal, baru aman PPSK, dan aman USMKK. Dan akhirnya, baru diorang menjadi manusia yang berguna di masa hadapan. Pendidikan tak langsung, kata orang. Perghhhh, betapa pentingnya aku untuk menjadi Senior Tahun Keempat.

………….

Hahahahahaha…….. Imaginasi yang sungguh bengong nampaknya pagi ini. Tak mungkinlah aku nak buat macam tu. Nama pun ‘caring’.

Lagipun, muka aku nampak muda macam budak SPM, mesti diorang tak sangka yang aku ni senior. Mesti diorang pun ingat aku ni pelajar tahun pertama.

Ngehehehehe………

p/s: dah lama tak buat entri baru. Banyak orang rindukan aku masa cuti dulu, setiap hari ada sahaja orang suruh aku kemaskinikan blog buat entri baru. Okey, aku tipu, aku tipu. Huhuhu......

Sunday, December 26, 2010

12 Comments:

-me- said...
This comment has been removed by the author.
-me- said...
This comment has been removed by the author.
hanisah said...

akhirnya ko update blog!
azam sem baru ke?haha..
eh. bythe way, congratz utk rsult ko yg sgt hebat!

'aishah (◕‿◕✿) said...

p/s: hahah, aku taw ko tipu.. xyah ckp pun tape.. kui3 :p

MiR said...

kelas jkm lagi awal la.. :P

tkah said...

senior sape ar nie

lunarwolf said...

..seyes!!..muka hg mmg muda sentiasa..kenkadang aku pun nk tsilap ngn dak 17 thn..kn pandang 2 kali baru cam..

..tapi org kata pndangan pertama tue yg rezeki nya~..ahahaha

AnNe said...

"muka aku nampak muda macam budak SPM" ~~> gelak tguling2 ble baca ayat ni...
hahaha...~~
klau awk bdak SPM, maknanya mke sy bdak UPSR la ek??
=P hahaha...~~

hydrogenbond said...

hahahhaa....aza...azeeza nk like byk2 perenggan pertama tu....senior kn la tunjuk macho kan.....huhu....

cj'alhafiz said...

memang bengong pun imaginasi ko....
hahaha!!!

lea said...

ko dh makin pandai merapu...hahaha!!!

Din_diet said...

ko dean list ke sem ni? tahniah2..mantap la senior.haha