Ini Cerita Semalam, Saja Aku Taip Hari Ni......

Bismillah........

Semalam diadakan Malam Penutupan Praktikum Forensik USM 2010/2011 dan Malam Sosial. Aku diberi tugas sebagai Event Manager (minta maaf, aku tak tahu terjemah dalam Bahasa Melayunya) yang hensem. Yup, salah satu syarat penting untuk menjadi Event Manager ialah beliau mesti seorang yang hensem dan aku amat menepati syarat utama tersebut. Kelebihan Event Manager adalah beliau tak perlu buat persembahan, maka aku pun tak perlulah menari.

Tapi tuan-tuan dan puan-puan, kerja sebagai Event Manager ni teramatlah mencabar. Perlu ke sana dan ke sini, habis semua ATP (Adenosine Triphosphate). Pergi ke sana, pergi ke sini, perah otak nak memikirkan aturcara, pergi jumpa DSP, jumpa komandan, telefon sana, telefon sini…. Haissshhhhh…..

Namun, aku agak suka kerja ni, sebab aku memang ‘orang di belakang tabir’.

*******

Okeh, tak mahu bercerita mengenai tugas Event Manager. Aku nak bercerita sedikit mengenai sedikit hasil kerja aku pada malam tu. Nama pun Studio Seni, kenalah bercerita pasal hasil tangan juga.

Lia seorang budak perempuan bersuara Nobita, namun tugasnya lebih sibuk dari aku. Jadi, satu hari, dia kelam-kabut. Dia terpaksa minta tolong aku. Tolong designkan button badge.

Mula-mula aku nak tolak, sebab dari awal semester ni aku tak sentuh dah Photoshop. Kemahiran Photoshop aku mesti dah berkarat. Tapi Lia sikit lagi nak menangis guling-guling, jadi aku tolong juga dia. Namun, hasil kerja aku kali ni taklah cantik sangat. Aku hanya dapat siapkan tiga design ringkas sahaja sebab masa tak cukup.

Design pertama - tak ada idea....
Design kedua - guna jigsaw puzzle........

Design ketiga - Yang ni ringkas, aku suka yang ni...... hehehe.......

Dan design kedua telah dipilih oleh semua rakan-rakan seforensik.

Okeh, cerita tambahan.

Malam semalam, seperti mana-mana majlis makan malam yang lain, mestilah ada satu aktiviti yang dinamakan Cabutan Bertuah. Button badge digunakan dalam cabutan bertuah, dengan nombor dilekatkan di belakangnya.

Cabutan bertuah semalam ada lima buah hadiah sahaja. Sebaik sahaja aktiviti cabutan bertuah bermula, mana-mana button badge yang orang ambil, aku kumpulkan. Tak baik membazir. Ada lima button badge aku kumpul.

Bila MC sebutkan nombor bertuah, satu pun tak kena. Kecewa aku dbuatnya. Rasa nak sabotaj je MC malam tu. Tiga hadiah utama yang besar dah pun orang lain tawan, sementara aku pula, satu nombor pun tak kena. MC ni memang dah komplot tak mahu aku menang kot, tu yang dia tak panggil nombor aku.

Kemudian MC buat cabutan bertuah cara lain. Cara baru, yang lebih canggih dan berteknologi. Caranya sesiapa yang dapat menelefon MC tu lebih awal daripada orang lain, dia akan dapat hadiah. Okeh, aku pun cuba nasib aku.

Cabutan pertama, aku tak berjaya nak telefon MC tu lebih awal, jadi kalahlah jawabnya. Cabutan kedua, dengan semangat dan sorakan yang diberikan oleh Che Jo dan Amirah Daniel, aku pun telefon nombor yang diberikan. Berdebar aku menunggu keputusan.

Kemudian MC umumkan, yang aku berjaya menjadi pemanggil terawal.

YESSSSSS!!!!!!! Aku menang!!!!!!!!

Muahahahahhahahahahahhahahahahahahahahahahhaha………..

Bila aku ke depan ambil hadiah, semua kawan-kawan lain tengok aku dengan perasaan jeles. Hahahahaha, aku gurau saja. Aku dapat hadiah kecil, yang akhirnya aku kongsi bersama semua kawan-kawan seforensik. Oh, baiknya aku. Huhuhu…. (perasan betul)

Hadiah sekotak jeli mangga ngan coklat Nips. Bawah tu fail yang MPDRM berikan, dan kanan tu badge button yang Lia dah siapkan kat kedai.

Huhuhu, nampaknya aku dah berjaya menang banyak hadiah cabutan bertuah. Che Jo pula tak pernah menang-menang lagi. Muahahahaha……….

Apapun, bagi aku, malam semalam memang malam yang menjadi kenangan manis bersama rakan-rakan seforensik, selain dari Installation Night yang diadakan semester lepas.

Inilah roomate aku semester ni.....

Ini pula rakan-rakan seforensik. Ada yang tiada di dalam gambar. Minta maaf, sebab aku tiada gambar kita ramai-ramai.

Terima kasih kawan-kawan, jumpa lagi semester hadapan……


Tuesday, November 23, 2010

15 Comments:

Quzie Fathihah said...

perempuan bersuara nobita.....i like....hahhaha...jahat la ko...kesian dia...


eh, rumate ko lg ensem la dari ko...hahahaha

hydrogenbond said...

wah....penampilan aza dah berbeza skrg...=)

lea said...

woit2...nasib baek aku sempat bace...haha..

cepat mitak maaf ngan aku...

actually aku pun suke badge yg ke3 tu..tapi majoriti nak no2..apa leh wat..huhu

Ibnu Mutalib said...

malas baca ~~~
:-)

puteri_damai said...

ada juga nama ak disebut..haha
naseb baik ko bgi ak jeli mangga tu w/pun satu je..berbaloi la ak sokong.. ;p

MiR said...

aku menang yang first.. haha

DarkArtz said...

kuzi: aku memang jahat pon......
muahahahahahhaha..........
eh, aku lagi hensem, sebab, kalau dia lagi hensem dari aku, mesti dia dah jadi dah event manager......
har3........

azeeza: beza ke???
sama je cam skolah dulu, pakai tali leher gak........
hehehe.........

lia: minta maaf.......
hak3.......

DarkArtz said...

izmir: hehehehe, takyah baca, tengok gambar je.......
hehhhehehehe.......

merah: WOWWWWW!!!!!
CELEBRITY DATANG BLOG AKU SAMBIL KASI KOMEN!!!
bangganyaaaaa aku......
hahahhaha.........
(p/s: ini satu gurauan, sila jangan amik hati)

amirah: cesss, aku tetap tak puas hati hadiah kau lgi besar dari aku.......
cessss...................

MiR said...

hahaha...tapi aku kasi la biskut dari adiah aku kat ko..baik kan aku ni.wee~~

weh,xbagi pun jeli kat aku..cess...

DarkArtz said...

eh, kau tak dapat ye jeli aku???
bukan suet kee ambil segenggam pastu baling kat korang ke???
huhuhu, maaf eh kau tak dapat jeli, sila marah kat suet kee......
ngehehhee.......
dan terima kasih biskut tu.....

'aishah (◕‿◕✿) said...

to tuan belog yg hensem, tahniah sbb anda bertuah! hahah.. btw aku lgsung xpenah dapat lucky draw.. agak kecewa

cj'alhafiz said...

huhu...baru baca crita ini. cis kamu yang hensem........ko bkn bertuah, tapi ko pantas mendail no. tu.....ak bru nk tkn keypad......dia dah announce ko yg menang!! cis!! haha... lgpon ak mmg x pnh lucky...spnjg 22 tahun hidop..haha

chanz said...

asal ko menang! cess

shalmadrep said...

Wooooo... Dah disember bro~

DarkArtz said...

aishah dan che jo: sila jangan kecewa........
sebab kita masih muda........
masih ada banyak lagi peluang untuk kita mendapat cabutan bertuah pada masa hadapan.......
yang penting adalah USAHA!!!!
hahahaha......
btw, trimas, aku memang hensem.......
ngahahahahaha........

chanz: sebab aku hensem........
orang hensem ni selalu menang........
ngehehehhee..........
okey, aku gurau........
semua tu rezeki.......

arep: haah la, dah disember.......
sori wei tak dapat nak tolong kau ari tu........
timing silap......
huhuhu........