Entri Tahun Baru

Bismillah........

Di Facebook, di blog dan juga di mana-mana, aku lihat banyak orang yang gembira dengan kedatangan tahun 2011 yang bakal menjelma. Bermacam-macam status dan shoutout tahun baru aku jumpa, bermacam-macam gambar 2011 kawan-kawan aku di-tag, dan bermacam-macam entri tahun baru aku baca.

Aku pelik.

Selama aku hidup ni, bila nak masuk tahun baru, mesti disambut gilang-gemilang, setaraf ngan hari kemerdekaan, dan sudah pasti, lebih dari sambutan tahun hijrah.

Sebelum ni, aku ingat bila kita masuk tahun baru, tak ada apa-apa pun terjadi, cuma nombor tahun sahaja yang bertambah. Hari esok tetap sama, rasanya tak ada perubahan pun kecuali cuti. Jadi tahun ni, aku mula berfikir, mungkin ada sebab kenapa banyak orang sambut tahun baru 2011 ni.

- Mungkin bila tiba masuk tahun 2011, internet USMKK akan jadi lebih laju…..

- Mungkin bila tiba masuk tahun 2011, kerja FYP aku akan terus siap tanpa perlu aku menaipnya, walaupun aku tak mula lagi……

- Mungkin bila tiba masuk tahun 2011, ada makanan yang sedap-sedap muncul atas meja aku……

- Mungkin bila tiba masuk tahun 2011, ada awek tiba-tiba nak minta autograph aku…….

- Mungkin…….

- Mungkin…….

Wahhhhh, kalau betul, mestilah best!!!! Maka, aku pun jadi teruja. Ikut kawan-kawan aku yang dah lama teruja nak sambut 2011. Jadi, menjelang pukul 12.00 tengah malam tadi, aku berdebar-debar. Jarum jam perlahan-lahan nak mendekati nombor 12.

3 minit lagi…..

.

.

2minit lagi…..

.

.

1 minit lagi….

.

.

Bunyi bunga api!!!

Tapi, tetap tak ada apa-apa pun berlaku. Aku hampa. Tak ada pun internet USMKK jadi laju, FYP pun masih belum siap juga, tak ada pun awek minta autograph dan makanan aku tetap biskut Tiger dalam almari tu. Tak ada apa-apa perubahan.

Yang ada hanyalah Iman dan Syawal yang tiba-tiba datang bilik aku nak minta mee Mamee parasa kari aku. Cesssss………........



p/s: orang sambut tahun baru sebab mereka berharap agar tahun yang baru ini adalah lebih baik daripada tahun-tahun yang sebelumnya kan?? Aku saja buat tak faham. Hahahaha…….

p/s 2: Apapun, SELAMAT TAHUN BARU!!! Hijrah dan juga Masihi… Semoga azam tahun baru kalian menjadi kenyataan........

Friday, December 31, 2010

11 Comments:

hanisah said...

haha..
pasal tenet usm kan, sem ni mcm terok gila.
sem lepas cam ok je..
mesti sbb korg datang cni, trus tenet jd lmbt cmtu.. :P

AnNe said...

hahaha...
ksian...
makan bskut tiger je?
patutla badan camtu...
haha...
=P

p/s: stuju dengan nisah...^^,

fatehah noorani said...

nak saiiiin~ hahaha

cj'alhafiz said...

happy new year....
haha, cam xda beza pun....

GHAZ said...

bro.. megi bro..
kakakakaka..

chanz said...

takpa..nanti budak diet balik laju ar balik....hehehhehee

Din_diet said...

klu nak siap fyp ko kena g ngangkung dulu.hahaha..

SoL Bling-Bling said...

ade awek mintak sign?? haha..kalo sign ko valid untuk sign logbook ksol..ksol minta puyer..kalo tak..xde makne..hehe

studio ko ni buat studio gmbr x??hehe

chanz said...

hamek ko..aku update lagi

DarkArtz said...

nisah: ni mesti sebab dak2 biomed selalu doload cite masa cuti ari tu sampai server overload kan??
kan???
pastu dak2 forensik yang kena.....
ahahaha......
aku gurau je......

cik anne: xleh nak wat pe.......
biskut tiger tu pon belas ihsan seorang kawan yang menang cabutan bertuah, kasi kat saya........
huhuhu......

fatehah: yaaaaaaa, akhirnya aku ada peminat!!!!
aku terharu.......
*seka air mata*

che jo: tu la, tak ada apa2 pon jadi bila masuk new year......
frust aku.......

DarkArtz said...

iman: sila update blog kau dlu......
ahahahhaa........

hakim: sangat pasti nampaknya.......
jangan lupa bawa cite Liar Game S1.........
dan cerita2 lain sekali......

din: ngangkung???
cite kat pawagam tu ye??
aku dah tengok dah.....
tapi x siap pon FYP aku........
huhuhu........

kak sol: sila ikhlas dalam meminta tandatangan saya.........
tandatangan saya 1 dalam 1000 tau, susah nak jumpa, ahakz.......
oh, saya ada juga edit2 gambar, tapi saya tak berapa nak suka edit2 gambar ni.......
lagi suka gambar asli yang diambil oleh photographer tanpa diedit2, sebab baru boleh nampak kemahiran photographer tu.........