Hahaha, Mari Mengira Bersama-sama.......

Bismillah........

Abaikan entri ini jika anda malas nak mengira........

.............

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99

........



Yes, selepas setahun lebih, sampai juga ke entri yang seratus. Nampaklah sangat betapa aku malas dalam mengemaskinikan blog aku.

Terima kasih kepada kamu semua yang menyokong aku, dan juga yang pura-pura menyokong aku. Sokongan kamu sangat bermakna.

Aku ingin tujukan lagu Ramli Sarip, Bukan Kerna Nama kepada kamu semua sebagai penghargaan........
(sila nyanyi dalam hati sambil guna suara aku, mengikut ingatan kamu semua)

Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu


( korus )
Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan



Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini



Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu





p/s: lukisan ini tak berapa cantik sebab masa melukis ni dah mengantuk sangat nak tidur, dan ia dalam versi pensel kerana pen-pen lukisan aku tertinggal di kampus.

p/s 2: kredit kepada pemilik blog yang telah aku tiru entrinya untuk entri ini. Aku lupa aku tiru dari blog siapa. Kikikiki........

Saturday, December 19, 2009

13 Comments:

AnNe said...

haha...
sengal lak entri kali ni...
ingatkan mngira sbb pe la td...
hehe...~

shalmadrep said...

haha, tahniah weh~!
dah tua dah ko ek??
hahaha...

weh, semalam(sabtu 19/12) aku nampak ko ngan mak ko, ntah g mane...
jauh sgt nak tego...

asal x ckp ko kat sri petaling dah....

DarkArtz said...

anne: hahaha.......
best tak entri ni???

arep: semua orang makin tua........
eh, kau tak tau aku dah balik???
lama dah.........
tu la, tak datang masjid semayang jumaaat.........
hahaha........

shalmadrep said...

Aku dah x duk kat tempat korang tuh dah...
aku solat kat depan, baris ke-3/4
Tenang sket...

chanz said...

ichi, ni, san, yon...erk..sapa la rajin mengira sampai seratus tuu


ko lg byk menulis dr aku nmpknya..blog kita lahir lbh kurang pd ms yg sama gakk..tahniah2

btw, kartun ang tu cam patung da..hahak.

DarkArtz said...

arep: hahaha, aku nampak maksud 'tersembunyi' yang kau nak sampaikan tu..........

chanz: haah, blog kita lahir pada masa yang hampir sama........
lukisan aku???
aku dah lama tak melukis, dah tumpul dah kemahiran lukis aku.......
huhuhu........

~tukangmasak~ said...

hahaha...cemane tu mau guna suara kamu..asenye suara kamu pon cam xpenah dengar je.
hoho~~~

DarkArtz said...

hmmmm, cemana ye???
kenal awie???
alaaa, suara ni macam suara awie skit.......
jadi, try le suara awie........
hehehe..........

~tukangmasak~ said...

hahaha...
ye la sgt tu...
kamu yakin ke?
hehe^^

DarkArtz said...

yakin le......
tu tanya camtu tu, tak caya le tu.......
huhuhu........

~tukangmasak~ said...

aah...
mmg xcaya..
dok imagine muka kamu + suara awie..
tapi sampai ke sudah xleh..
cam xleh masuk je...
muhehehhe^^

lunar wolf said...

..aku pun berkira2 nk buat camnie gak..tapi lupa..sampai dah beratus belas baru teringat..xpa r..tgu 200 r~

DarkArtz said...

mak oii, sanggup kau menaip sampai 200??
aku yang menaip sampai 100 ni pun dah serik dah......